Trimble feirer 30 år med Novapoint og Quadri

Trimble Solutions feirer 30 år som utvikler og tilbyder av Novapoint og Quadri – BA-bransjens ledende BIM-verktøy for prosjektering av samferdselsinfrastruktur.

Jubileet ble feiret sammen med nærmere 400 deltagere på det årlige Novapoint Brukermøte i Stavanger 24-26 april. Fagkonferansen har i løpet av årene blitt en årviss premissgiver for hele anleggsbransjen.

Idar Kirkhorn Trimble
Idar Kirkhorn, Trimble

 

BRUKERSTYRT UTVIKLING

– Målrettet og helhetlig programutvikling i nært samarbeid med brukermiljøet har vært oppskriften vår helt siden vi etablerte Vianova Systems, som virksomheten het den gangen, sier adm. dir. Idar Kirkhorn i Trimble Solutions i Sandvika. – Kundenes og fagmyndighetenes behov, i kombinasjon med våre egne visjoner, har vært rettesnoren.

 

– Vårt motto har hele tiden vært «Novapoint og Quadri er laget for brukere, av brukere». Trimbles utviklere er fagpersoner i tillegg til it-mennesker. Det å skape fremtiden sammen med brukerne er veldig givende, både gjennom spennende fellesprosjekter og individuell erfaringsutveksling. En stor takk til alle samferdselsetater, rådgivende ingeniører og entreprenører for det gode samarbeidet i alle år.

 

STEIN FOR STEIN

30 år som solid it-bedrift er en solid prestasjon i seg selv. Trimble Solutions (og tidl. Vianova Systems) har utrettelig bygget stein på stein i henhold til sin visjon. Fra NovaCAD Trafikk Skilt, som den første Novapoint-modulen het, til dagens BIM-løsning som fortsatt bærer navnet Novapoint og Quadri, men som bygger på det siste innen moderne programvareteknologi.

 

– At virksomheten i dag heter Trimble Solutions og er en del av Trimble Inc.´s verdensomspennende organisasjon ses på som et stort pluss av våre kunder, poengterer Idar Kirkhorn. – Med hele konsernets solide ressurser bak oss står vi mye sterkere til å utvikle og integrere verktøyene i retning av Åpen BIM, slik både vi og bransjen ønsker det.

 

SOLID JUBILEUMSBRUKERMØTE
Åpen BIMfull digitalisering, og enda tettere tverrfaglig samhandling på tvers av aktørene i prosjektene, det er noe av det som kreves av infrabransjen fremover.

Patrick McGloin, Trimble
Patrick McGloin, Trimble

Det 30te Novapoint Brukermøte i Stavanger 24-26 april dreide seg derfor om nettopp dette – gjennom et særdeles fyldig og begivenhetsrikt konferanseprogram. Der benyttet også Trimble anledningen til å lansere sine mest omfattende Novapoint- og Quadri-versjoner noensinne – Novapoint 21 og Quadri 3. Nytt av året var for øvrig at Trimble Tekla også var med. Distributøren EDR Medeso var medarrangør.

Novapoint Brukermøte har blitt årets høydepunkt for landets fagpersoner innen anleggsprosjektering og -bygging, landskapsforming og kommunalteknikk. Dialog og erfaringsutveksling gjennom den årlige brukerkonferansen, har vært en vesentlig suksessfaktor for utviklingen og adopteringen av Novapoint og Quadri i praksis.

 

For flere opplysninger, vennligst kontakt:

 

Idar Kirkhorn, Managing Director | Business Area Director Civil Solutions

Trimble – Civil Engineering and Construction
idar_kirkhorn@trimble.com
+47 97 68 65 28